شیشه مخصوصاً شیشه های ثابت نیاز به نگه دارنده دارد، منظور از شیشه های ثابت، شیشه های بدون بازشو است که توسط یراقآلات مخصوص به هم متصل شده و در کنار هم ثابت شده باشند.
یراقآلات مخصوص این کار انواع فریم و بست شیشه نشکن هستند. فریمها معمولاً دور تا دور شیشه را احاطه کرده و مانع از سقوط شیشه میشوند، اما عمل اتصال شیشه را به خوبی انجام نداده و در مواردی که شیشهها نسبت به هم حالت زاویهدار داشته باشند دیگر فریم نمیتواند شیشه ها را کنار هم نگه دارد.
برای جلوگیری از سقوط شیشه و اتصال آنها بست شیشه سکوریت به وجود آمده است. ارتباط بین شیشه ها از طریق اتصالات بین شیشه انجام میشود. بست شیشه سکوریت انواع مختلفی دارد و با توجه به کاربرد هر یک میتوان شیشه سکوریت را در زوایای متفاوت به هم ارتباط داد.
بست شیشه سکوریت صرفاً جهت اتصال شیشه های ثابت بوده و شیشههای بازشو مستثنا هستند که در مقالهای دیگر به آن پرداخته شود. همچنین بست شیشه سکوریت میتواند اتصال بین دیوار و شیشه یا زمین و شیشه را نیز برقرار نماید.
بست شیشه سکوریت انواع مختلفی را داراست و با توجه به کاربرد آن میتواند متغیر باشد. حتی جنس و آلیاژ آن بست تغییر می کند. از انواع بست شیشه سکوریت میتوان به اتصال بین انواع شیشه حمامی، شیشه تراس، نردههای شیشه ای، شیشه های ثابت پارتیشنی، جان پناههای شیشه ای و تمامی شیشه های ثابتی که کنار هم قرار دارند اشاره نمود و هر یک در رنگهای مختلفی تولید و روانه بازار می شود. بست شیشه سکوریت در جنسهای مختلفی موجود است و متریال بست شیشه میتواند از جنس استیل، سرب، آهن با آبکاری و آلومینیوم با روکش باشد.
انواع بست شیشه سکوریت عبارتاند از
- بست شیشه به دیوار
- بست شیشه به شیشه
- بست نبشی
- بست اسپایدری
- بست 120
- بست گرد
- بست بدون جاساز
- بست پایه
- بست 80*40
- بست 80*80
- بست 80*100
- بست پوینت
بست شیشه به دیوار
بست شیشه به دیوار، جهت اتصال شیشه سکوریت به دیوار و یا پروفیل آهنی استفاده میشود. اتاقهای پرو یا شیشههای ثابتی که برای جداسازی دو فضا از یکدیگر استفاده میشوند سبب اتصال شیشه به دیوار میشوند و بهترین یراق برای فیکس کردن شیشه به دیوار کناری استفاده از شیشه به دیوار هستند.
نصب میتواند توسط چند بست دیواری شیشه برای تحمل وزن بهتر صورت بگیرد. در ساخت بست شیشه به دیوار، از واشر چوب پنبهای ضد زنگ استفاده شده که در مقابل آب مقاومت بالایی دارد.
بست شیشه به شیشه
بست شیشه به شیشه، جهت اتصال شیشه به شیشه کناری بوده و فشاری بر روی شیشه ها وارد نمیکند. بست شیشه به شیشه میتواند جهت اتصال شیشههای عمود بر هم به صورت 90 درجه و یا شیشههای موازی به صورت صفحهای باشد و در جنسهای استیل 304 و استیل 201 جهت استفاده در محیط مرطوب و خشک استفاده میشود.
جهت نصب بست شیشه به شیشه ابتدا باید جاسازی شیشه قبل از سکوریت شدن در لبه شیشه قرار بگیرد و معمولاً برای اتصال مقاومتر دو شیشه به هم از دو عدد بست استفاده میشود.
بست اسپایدری
نما اسپایدر یا نمای شیشه ای، نوعی نمای مدرن محسوب شده و در بین مدرن ها طرفداران بسیاری دارد و معمولاً برای نمای تمام شیشه استفاده میشوند. یکی از مهمترین اجزای یراق اسپایدر،بست اسپایدری است و به گونهای شیشه ها را به هم متصل میکند که کاملاً عایق بوده و آب یا هوا به داخل جریان نداشته است. کیفیت بالای یراقآلات و بست های اسپایدری سبب انتخاب نمای اسپایدر نسبت به سایر نماهای ساختمانی میشود، بست های اسپایدری که تماماً استیل ضد زنگ بوده و از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند، به دودسته تقسیم میشود:
- بست اسپایدری شیشه به شیشه
- بست اسپایدری شیشه به دیوار
بست اسپایدری شیشه به شیشه میتواند تک شاخ، دوشاخ، سه شاخ و چهارشاخ باشد، که هرکدام برای اتصال نوع خاصی از شیشه کاربرد دارند و برای اتصال بین دو یا چند شیشه میتوانند استفاده شوند. بست اسپایدری شیشه به دیوار جهت اتصال شیشه به دیوار بوده و دارای زاویه قابل تنظیم با دیوار است.
بست نبشی شیشه به دیوار
بست نبشی یا بست گونیایی شیشه سکوریت همانطور که از نامش پیداست جهت استفاده در شیشههایی که حالت 90 درجه یا گونیایی نسبت به هم دارند میباشد. بست گونیایی برای زاویههای غیر از 90 درجه هم میتواند استفاده شود.
بست نبشی شیشه به شیشه و بست نبشی شیشه به دیوار دو نوع بست است که به ترتیب جهت اتصال دو شیشه یا اتصال شیشه به دیوار هستند و در جنسهای مختلف آلومینیوم و استیل تولید میشوند که پاسخگوی تمام نیازهای شما می باشند.